bekken herstel

bouwen aan een sterke basis!

Leer hoe jij kunt bouwen aan een sterke basis

 

Heb je pijn in bekken en onderrug is, bekkenpijn tijdens de zwangerschap en na de bevalling, een zeurende pijn in de onderrug? Last van SI klachten, incontinentieklachten, zenuwbeknelling en vele andere klachten? In alle gevallen is er disbalans in het lichaam en specifiek in bekkenregio. Veelvoorkomend, vaak onbegrepen en de behandelingen zijn meestal gericht op symptoombestrijding.

Leer wat er nodig is een jouw basis en fundament te versterken. Vaak wordt er bij versterken al snel gedacht aan spierversterkende oefeningen van de romp en bekkenbodemspieren. In veel gevallen vraagt het lichaam om een diepere ontspanning van je compensatiespieren.

De juiste informatie over de werking van je lichaam is essentieel. Laten wij slim werken, dan hoeven wij niet harder te werken dan nodig is.

 

5

Herken jij jezelf hierin? Inmiddels al diverse behandelingen doorlopen en zonder het gewenste resultaat, wellicht is het Body Reset Plan jouw kickstart op weg naar herstel.

En sta je open om met een andere blik naar jouw pijn te kijken door andere aanpak te hanteren in je leven? Ik leer jou middels eenvoudige principes jouw lichaam in herstelmodus te krijgen en samen te werken aan een sterke, solide basis.

  •  Bewustwording, hoe beweeg je en waarom? Wat is jouw compensatiemechanisme, zowel fysiek als gedragsmatig? Ze versterken elkaar en je traint ze veelal onbewust.
  • Ademhaling en ontspanning zijn de sleutel, stimuleren van de para-sympathicus door bewuster te ademen.
  • Re-activeren van de diepe stabiliserende spiersysteem, de basis van binnenuit te versterken en tegelijkertijd compensatiespieren loslaten.
  • Functionele training, dagelijkse houdingen en bewegingen zij ook training zonder dat je een sportschool bezoekt.

Herstel van bekkenklachten vergt een andere blik en aanpak. Het lichaam dient voldoende in herstelmodus te zijn om het zelfherstellende vermogen van het lichaam aan te spreken.

Vervolgens is het van belang op effectieve wijze op te bouwen en door te pakken wanneer mogelijk en aansluiting te houden bij je fysieke belastbaarheid. Weer durven bewegen, leren aanpassen en doorzetten wanneer nodig.

Leren leven met pijn is geen optie! Echter op andere wijze om te gaan met pijn, dan je gewend bent kun je leren. Leer hoe je zelf invloed hebt op je lichaam en geest. Ervaar je eigen kracht en heb weer plezier in welke vorm van beweging, sport waar jij blij van wordt. Laten we daar samen aan werken en realiseer jouw doelen.

GET social
on instagram

Let's talk

Neem de eerste stap naar jouw herstel door middel van een vrijblijvend persoonlijk gesprek